Het laten weerklinken van een geluid van goede wil op een conferentie in Australië over culturen en

In 2008 werden de medewerkers van een eenheid van dienst in Australië uitgenodigd om deel te nemen aan een conferentie met als titel: Van het Midden-Oosten tot de Indische Oceaan: Een gebied van conflict of dialoog van culturen en religies? Deze conferentie werd gesponsord door de groep Globalisatie en het gemeenschappelijke goede. Hun voordracht was getiteld: Het gebruik van een wereldwijde meditatie en een subjectieve visualisatie voor het bevorderen van een vredevolle oplossing, en verwees naar Driehoeken en naar het initiatief van de Cyclus der Conferenties van Wereld Goede Wil.

Medewerkers rapporteren:

De conferentie duurde vier dagen, en de eerste dag op 30 juni, werden de deelnemers geregistreerd en was er een officiële start. De conferentie werd geopend door Professor Joseph Camilleri uit het Centrum voor Dialoog van de Universiteit van Trobe, Melbourne.

De belangrijke sprekers bij de start waren Justice Michael Kirby, High Court of Australia; Professor Muddathir Abdel-Rahim, International Institute of Islamic Thought, Malaysia; en Dr Kamran Mofid, Founder, Globalisation for the Common Good Initiative, UK.

De volgende drie dagen werden er vanaf 11 uur drie sessies tegelijk gegeven die elk drie voordrachten aanboden. Elke morgen werd begonnen met een plenaire vergadering met twee of drie sprekers.

In totaal waren er meer dan 200 afgevaardigden op de conferentie. In de drie dagen waren er zeven hoofdsprekers die de conferentie leidden, en er werden in totaal 41 voordrachten van 20 minuten gegeven. Op het einde van de eerste dag was er een receptie in het regeringsgebouw, gevolgd door een multiculturele gebeurtenis.

Er waren vele onderwerpen die over het conflict gingen tussen de westerse en de oosterse modaliteiten, waarvan vele de gebieden belichtten waar meningsverschillen de resoluties hadden uitgehold, en waar de verantwoordelijkheid en het compromis gevonden moest worden. De andere gebieden die overwogen werden behelsden de onderlinge verschillen in ras en cultuur, sommige ervan gingen over een religieus thema, en enkele over het onderwerp dat eigen is aan het gebied van de Aziatische Oceaan.

De voordracht die ik gaf werd blijkbaar goed ontvangen. Pamfletten van Wereld Goede Wil en Driehoeken en kaarten van Driehoeken werden dan ter beschikking gesteld, in ik zag mensen die ze op het einde van de voordracht meenamen. De kaart van de aangepaste versie van de Grote Aanroep werd ook op de algemene tafel beschikbaar gesteld, en bij het elke dag nakijken ervan zag dat ze meegenomen werden.

Het was aangenaam om te zien dat de aandacht van de Conferentie eerder gericht was op het academische/opvoedende dan op het religieuze. Er wordt een CD van de voordrachten gemaakt, en geselecteerde voordrachten zullen door een internationale uitgeverij in een boek gepubliceerd worden. Ik heb aangepaste verhandelingen voorgesteld die aan beide gelegenheden tegemoet komen.