Tussen het werkelijke en onwerkelijke onderscheiden


Elissawa Carpazio werkte in zakelijke toepassingen van IT. Ze is afdelingshoofd geweest in verschillende internationale bedrijven. Ze studeert psychotherapie, rouwverwerking en zorg rond het levenseinde en is vrijwilligster in een hospice.

Angst voor het nieuwe leidt tot kristallisatie. Alles bij het oude houden betekent alles bevriezen. Het zaad van de geest heeft vrijheid nodig om zich te uiten en begint in opstand te komen wanneer het gevangen wordt gehouden door kunstmatige regels die uit angst zijn gecreëerd en bedoeld zijn om alles bij het oude te houden. Evolutie gaat vooruit. Nieuwe ontwikkelingen zijn nodig. En toch is het slappe koord dansen om de mensheid te willen helpen door middel van technische hoogstandjes. Het is zo gemakkelijk om verstrikt te raken in duivelse spiralen en het echte doel, spirituele realisatie, uit het oog te verliezen. Door de versnippering van de complexe wereld gaat de visie op het grotere geheel verloren en komen we vaak uit bij pseudo-oplossingen die indruisen tegen de werkelijke bedoeling.
 
Juist in deze tijd van innovaties die verleidelijke mogelijkheden laten zien, is het belangrijk om onderscheid te ontwikkelen om het werkelijke van het onwerkelijke te onderscheiden. We komen overal waanideeën en manipulatie tegen. Het is fascinerend om te zien welke technische mogelijkheden er zijn. Toch is het moeilijk om te beslissen wat moreel verantwoord is en wat niet. Wetenschap is geen waarheid, maar eerder een structurering van kennis, en de kennis bevindt zich altijd op het gebied waarin men zoekt. Zoals alles maakt ook de wetenschap deel uit van het systeem, gevangen in een web van verplichtingen, aansprakelijkheden en belangen. De ethische discussies die door de wetenschap worden gevoerd, zijn zeer diepgaand en er wordt getracht alle mogelijke effecten te voorzien en af te wegen, maar de opvattingen en de effecten waarop de aandacht wordt gevestigd, zijn altijd afhankelijk van het eigen wereldbeeld. Aangezien het heersende wereldbeeld
materialistisch is, zal moraliteit alleen ons nergens brengen, omdat elke logica van argumentatie zich binnen dit wereldbeeld beweegt en daar de morele legitimatie voor acties zoekt.
 
De uiterlijke vorm, het lichaam, moet gezien worden voor wat het is, een middel tot een doel. We moeten gebruik maken van vorm om de goddelijke natuur uit te drukken. We hebben grote vooruitgang geboekt in de wetenschap, maar werken nog steeds op het fysieke gebied. In een tijd van transformatie is het de visie op de wereld die getransformeerd moet worden. We moeten het idee van de geestelijke wereld opnemen in onze visie en in discussies
.

Video en transcript op https://bit.ly/3Tt2vgx

Download Nieuwsbrief in PDF

Ga naar  Nieuwsbrief Home

Houd contact

Wereld Goede Wil in Sociale Media