Οι Αρχές είναι Αιώνιες, οι Προσωπικότητες Εφήμερες

Καθώς προχωρούμε μέσα από αυτόν τον κόσμο της μάγια, της γοητείας και της ψευδαίσθησης, είναι εύκολο να χάσουμε την προοπτική, καθώς είμαστε απορροφημένοι στην πρώτη γραμμή της ζωής μας με τα άγχη και τις δοκιμασίες. Μέσα από την ανάμνηση, μέσα από τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να πάμε στο εσωτερικό μας κέντρο, η προοπτική μας αλλάζει σταδιακά και βρίσκουμε τον εαυτό μας να κρατιέται από ασφαλέστερη βάση.

Ο Αβραάμ Λίνκολν, ένας έξυπνος παρατηρητής και με εμπειρία της ανθρώπινης κατάστασης, ανέφερε μια διάσημη παραβολή σε μία από τις ομιλίες του: «Λέγεται ότι ένας μονάρχης στην Ανατολή μια φορά επιφόρτισε τους σοφούς του να του βρουν μια πρόταση που να την έχει πάντοτε στον νου του και που να είναι πάντοτε αληθινή και κατάλληλη σε όλες τις περιπτώσεις. Του παρουσίασαν τις λέξεις: ‘‘Και τούτο, επίσης, θα περάσει’’. Πόσα πολλά εκφράζει! Πόσο διδακτικό την ώρα της υπερηφάνειας! Πόσο παρηγορητικό στα βάθη της θλίψης!».

Λέγεται ότι ο Λίνκολν ήταν τόσο λάτρης των αφορισμών που συνέχισε να το επαναλαμβάνει στους φίλους και συναδέλφους του – «Και τούτο, επίσης, θα περάσει». Οι λέξεις προφανώς λειτούργησαν ως ένα είδος μάντραμ στην καθημερινή του ζωή, προσφέροντας παρηγοριά και επανεστίαση μέσα στο εξωτερικό κατακερματισμό και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε απ’ όλες τις πλευρές.

Και εμείς, επίσης, μπορούμε να βρούμε βοήθεια από την χρήση των μάντραμ στην προσπάθειά μας να ζήσουμε μια ζωή περισσότερο ηθική και πνευματικά επικεντρωμένη. Ένα τέτοιο μάντραμ, το Μάντραμ των Αγίων, μιλά για ένα είδος ειρήνης που χαρακτηρίζει Εκείνους που έχουν μάθει να «κατοικούν στο αιώνιο». Αυτή η φράση είναι χρήσιμη για να επεκτείνει το περίγραμμα του νου μας. Το μάντραμ προστάζει την ειρήνη να είναι «εφ’ ημίν». Αν και δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ενσαρκώσουμε τις αιώνιες αρχές που διέπουν την Ιεραρχία, μπορούμε να επιχειρήσουμε να πλησιάσουμε αυτό το πλανητικό κέντρο της καρδιάς και να γίνουμε ευαίσθητοι στις εντυπώσεις του για την καθοδήγηση μας στην ζωή μας.

Υπάρχει μια αλληλουχία που μπορούμε να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε στο έργο της υπηρεσίας μας, προκειμένου να τηρήσουμε τις αρχές μας και τις προτεραιότητές μας σε ορθό δρόμο. Αυτή η αλληλουχία είναι: πρώτα απ’ όλα στο Σχέδιο – σε εκείνη την υποκειμενική σύνθεση και την τηλεπαθητική ενότητα που ενώνει πάσα ζωή στο θεμελιώδες επίπεδο του πνεύματος, στη συνέχεια, σε εκείνους τους οποίους το Σχέδιο υπηρετεί – στην ανθρωπότητα και στα κατώτερα βασίλεια και, στο τέλος μόνο, σε Εκείνους που Υπηρετούν το Σχέδιο, που περιλαμβάνει εκείνους που εργάζονται στην περιφέρεια της Ιεραρχίας. Με το στοχασμό σε αυτήν της ακολουθία, βαθμιαία μετακινούμε την στάση μας από εκείνη που διείπε την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύκλου της εποχής των Ιχθύων, προς έναν ανώτερο τύπο πίστης – στις αρχές, όχι στις προσωπικότητες.

Τα Τρίγωνα είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα υπηρεσίας στην οποία συνδέονται άνθρωποι σε ομάδες των τριών, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πλανητικό δίκτυο Τριγώνων φωτός και καλής θέλησης. Χρησιμοποιώντας μια παγκόσμια προσευχή, την Μεγάλη Επίκληση, επικαλούνται το φως και την αγάπη ως μια υπηρεσία προς την ανθρωπότητα. Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες από τα Τρίγωνα κατόπιν αιτήματος. Το Δελτίο των Τριγώνων απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες καλής θέλησης και εκδίδεται τέσσερις φορές κάθε χρόνο στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Δανική, Ελληνική, Ισπανική, Ιταλική, Ολλανδική, Πολωνική, Πορτογαλική, Ρωσική, Σουηδική, Τσεχική και Φαρσί γλώσσα. Τα Τρίγωνα είναι μια δραστηριότητα του Λούσις Τραστ (Lucis Trust), ενός μη κερδοσκοπικού, εκπαιδευτικού, φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο υπάρχει για να προωθήσει τις ορθές ανθρώπινες σχέσεις.
   
   
A1
A2
A3
A4??