Οικοδομώντας το Ναό του Άνθρακα - 2ο Μέρος

Τα Μυστικά του Κόσμου του Άνθρακα

Ο άνθρακας είναι το τέταρτο πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν και, χάρη στη δυνατότητά του να δημιουργεί μεγάλες αλυσίδες πολυμερών, αποτελεί το θεμελιώδη δομικό λίθο της οργανικής ζωής. Τα μυστικά του άνθρακα έχουν σαν άξονα τον ατομικό του αριθμό – 6 – και την εξαγωνική δομική δύναμη στην οποία στηρίζονται οι διαδικασίες της Φύσης. Η Ε.Π. Μπλαβάτσκι μας λέει:

  «Υπάρχουν έξι Δυνάμεις στη Φύση... και η έβδομη – η παν-Δύναμη ή η απόλυτη Δύναμη, η οποία είναι η σύνθεση όλων».1  

Αυτή η αιθερική δομητική δύναμη εντυπώνεται στην ύλη του φυσικού κόσμου με πολλαπλούς τρόπους, όπως στην όμορφη συμμετρία της χιονονιφάδας και στη δομή του χαλαζία, του δεύτερου πιο άφθονου ορυκτού στον ηπειρωτικό φλοιό της γης. Ο μεγάλος επικονιαστής του βασιλείου των λουλουδιών –η μέλισσα– αποκαλύπτεται στο πεδίο της ως εκπρόσωπος της αγάπης, καθώς δομεί την κηρήθρα, μια μικρή εξαγωνική κατασκευή που δημιουργείται από το μετουσιωμένο νέκταρ μέσα από την καρδιά του άνθους. Ο άνθρακας μπορεί να ανταποκριθεί εξαιρετικά σε αυτήν την εξαπλή δύναμη στους αιθέρες, όπως ανακαλύπτει τώρα η επιστήμη μέσω του έργου της πάνω στους νανοσωλήνες άνθρακα.

Hexagonal quartz crystal

The Giant’s Causeway, Northern Ireland

Snow Crystal

Honeycomb

Hexagon located at Saturn’s North Pole

Two crossing carbon nanotubes on a graphite surface

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι βασισμένοι στην εξαγωνική δομή του γραφίτη και έχουν την υψηλότερη αναλογία αντοχής-βάρους από οποιοδήποτε άλλο γνωστό υλικό, με αξιοσημείωτες ηλεκτρονικές ιδιότητες και πολλά άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά. Αντλώντας έμπνευση από τη συμπεριφορά των πρωτεϊνών κατά την κατασκευή βιολογικών δομών, η επιστήμη μιμείται τη ζωή δημιουργώντας δομές στις μικρότερες δυνατές κλίμακες. Αντλώντας έμπνευση, επίσης, από τη συμπεριφορά ορισμένων πρωτεϊνών που αυτο-συνδυάζονται αυθόρμητα σε πολύπλοκες διατάξεις, οι ερευνητές χρησιμοποιούν μόρια και μεμονωμένα άτομα ως δομικούς λίθους, επιχειρώντας να επιτύχουν ένα «συγκεκριμένο γεωμετρικό μοτίβο των ατόμων από τα οποία αποτελούνται αυτές οι πρωτεΐνες πάνω στην επιφάνεια του νανοσωλήνα». Ο ερευνητής Gevorg Grigoryan συνεχίζει λέγοντας, «Εάν γνωρίζει κανείς το υποκείμενο ατομικό πλέγμα, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει και πώς να δημιουργήσει περαιτέρω δομές γύρω από αυτό, πώς να συνδέσει πράγματα σε αυτό. Είναι σαν να τοποθετεί σκαλωσιές για ένα μελλοντικό οικοδόμημα».2

Τώρα που έχουν ανακαλυφθεί οι μαγνητικές ιδιότητες του άνθρακα (magnetic properties of carbon) έχει εμφανιστεί μια πρόσθετη διάσταση που θα επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα και τις πειραματικές διαδικασίες. Όπως το περιγράφει ο Hendrik Ohldag του Εργαστηρίου Συγχροτρονικής Ακτινοβολίας του Πανεπιστημίου του Stanford: «Με τον άνθρακα, γνωρίζουμε πώς να κάνουμε τα πράγματα πολύ μικρά. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πολλά για τους τρόπους επεξεργασίας και αποθήκευσης των πληροφοριών με τη χρήση του μαγνητισμού. Αυτό ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές μελέτες που θα οδηγήσουν σε βελτιωμένη χρήση του μαγνητισμού στον άνθρακα και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, κάποια μέρα, θα είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε τον ‘‘κόσμο του μαγνητισμού’’ και τον ‘‘κόσμο του άνθρακα’’».3

Όλη αυτή η εργασία που γίνεται με τον άνθρακα φέρνει στο νου το μεγαλείο της ζωής που εκδηλώνεται μέσω αυτού του στοιχείου, με μελλοντικές συνέπειες που ούτε τις ονειρευόμαστε. Ακόμα και τώρα, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που διαπερνούν τους αιθέρες μέσω των δικτύων επικοινωνιών έχουν τεράστια επίδραση στην ορυκτή υπόσταση του πλανήτη, επιταχύνοντας την εξέλιξή της και κάνοντάς την πιο ευπροσάρμοστη για μελλοντική χρήση από τον άνθρωπο. Καθώς ο άνθρακας αποδεικνύεται ότι έχει μαγνητικές ιδιότητες σε θερμοκρασία δωματίου και εισέρχεται στο πεδίο της ηλεκτρονικής σε τεράστια κλίμακα, αυτή η διαδικασία μπορεί μόνο να ενταθεί. Γινόμαστε μάρτυρες του πνευματικού εξηλεκτρισμού ολόκληρου του κόσμου, με αντίστοιχες αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό. Το κλειδί για την κατανόηση αυτών των αλλαγών βρίσκεται σε μια από τις γιόγκα-σούτρες του Πατάντζαλι:

 

«46. Συμμετρία μορφής, ωραιότητα χρώματος, δύναμη και το συμπαγές του αδάμαντος συνιστούν τη σωματική τελείωση».

Το Φως της Ψυχής, (σούτρα 48). Αλίκη Μπέιλη

Αυτή η σούτρα καλύπτει το μυστικό της μελλοντικής εξέλιξης του ανθρώπινου οργανισμού. Εμπεριέχει μια νέα κατανόηση της σχέσης μεταξύ του άνθρακα και του οξυγόνου στο υλικό σώμα, η οποία οδηγεί τελικά στη μεταμόρφωση της ανθρωπότητας στο βασίλειο της διαμαντένιας ψυχής. Για να γίνει κατανοητή αυτή η αλχημεία του άνθρακα στον ανθρώπινο οργανισμό, πρέπει να ερευνηθεί ο άνθρακας ως σύμβολο της «ζώσας ύλης».

Τέσσερα βασικά στοιχεία:

Αντί για τα τέσσερα κλασικά στοιχεία της αλχημείας: γη, αέρας, νερό και φωτιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τα πιο σύγχρονα χημικά στοιχεία και να αναλογιστούμε τη βαθύτερη σημασία τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι κατώτερες «αρχές» του ανθρώπου αντιπροσωπεύονται από τέσσερα βασικά στοιχεία, που αποτελούν επίσης τα κύρια υλικά συστατικά του φυσικού σώματος. Αυτά είναι:

  Άνθρακας, Υδρογόνο, Οξυγόνο, Άζωτο.  

Ο άνθρακας αποτελεί τη βιολογική ραχοκοκαλιά όλων των μορφών ζωής στη Γη, δημιουργώντας δεσμούς με άλλα στοιχεία, ιδίως με το Υδρογόνο, το Οξυγόνο και το Άζωτο και σχηματίζοντας πολύπλοκα μόρια. Στην Κοσμική Κυκλοφορία του Αίματος (The Cosmic Bloodstream) είδαμε ότι το Υδρογόνο και το Οξυγόνο αποτελούν άμεσες κατακρημνίσεις του συμπαντικού αιθέρα (precipitations of the universal aether) και διευκολύνουν την επιθυμία εκδήλωσης στο φυσικό πεδίο. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία κυριαρχούν σε ολόκληρο το σύμπαν, όπου ο άνθρακας, το σύμβολο της οργανικής ζωής, είναι σκανδαλωδώς παρών, ως ουσία που σχηματίζεται και διαμορφώνεται στον αιθερικό φορέα μέσω της δράσης του πράνα.

 

Η Γέννηση της Συμπαντικής Επιθυμίας; Το νεφέλωμα του «αετού», το οποίο πολλοί αστρονόμοι αναφέρουν ως «εργοστάσιο παραγωγής αστέρων» ή ως «αστρικό βρεφοκομείο», αποτελεί μια περιοχή σχηματισμού πλήθους αστέρων. Πρόκειται για ένα μίγμα αερίων και σκόνης, αποτελούμενο κυρίως από Υδρογόνο, Οξυγόνο, Ανθρακικά και Πυριτικά αέρια. Τα Ανθρακικά και Πυριτικά αέρια είναι εκείνα που διαμορφώνουν την όψη της κεντρικής «σκοτεινής στήλης σκόνης» του φαινομένου, ενώ το αέριο Υδρογόνο του δίνει το κόκκινο χρώμα και το Οξυγόνο μια ελαφρώς κυανή απόχρωση.
 

Υδρογόνο: Το πιο ελαφρύ από όλα τα αέρια – καίγεται με το οξυγόνο εκλύοντας θερμότητα εντονότερη από οποιαδήποτε άλλη αναφλεγόμενη ουσία και σχηματίζει Νερό, την πιο σταθερή χημική ένωση. Σχετίζεται με την αρχή της ζωώδους επιθυμίας, που καίει λυσσαλέα κατά τη διάρκεια της ζωής στην ύλη και επιφέρει κορεσμό.

Οξυγόνο: Ο υποστηρικτής της ανάφλεξης του Υδρογόνου – είναι το αέριο που παρέχει ζωή και σχετίζεται με την ανθρώπινη αρχή της πράνα, της ενεργής δύναμης πίσω από κάθε ζωτικό φαινόμενο. Αυτές οι δύο κατακρημνίσεις υποστηρίζονται από το έργο των εξής στοιχείων:

Άζωτο: Ένα αδρανές αέριο – ο φορέας με τον οποίο αναμιγνύεται το Οξυγόνο ώστε να γίνει κατάλληλο για την αναπνοή των ζώων. Σχετίζεται με τον αιθερικό φορέα – το αδρανές λεπτοφυές σώμα πάνω στο οποίο διαμορφώνεται το υλικό σώμα.

Άνθρακας: «Το κατ’ εξοχήν καύσιμο», η βάση όλων των οργανικών ουσιών. Σχετίζεται με τη χονδροειδή ύλη του σώματος, την ουσία που σχηματίζεται και διαμορφώνεται στον αιθερικό φορέα μέσω της δράσης του πράνα.

Υδρογόνο – σχετίζεται με το Αστρικό σώμα
Οξυγόνο – σχετίζεται με την αρχή της ζωής, Πράνα
Άζωτο – σχετίζεται με το Αιθερικό σώμα
Άνθρακας – σχετίζεται με το Φυσικό σώμα

Ο άνθρακας σχηματίζει ενώσεις με το Υδρογόνο, το Οξυγόνο και το Άζωτο για να παρέχει στο φυσικό επίπεδο ένα σώμα το οποίο αντανακλά τον φορέα των συναισθημάτων στο αστρικό πεδίο. Αντίστροφα, καθώς η ανθρώπινη ύπαρξη υπερβαίνει τη συναισθηματική φύση και εξαγνίζει τον αστρικό φορέα, η σχέση ανάμεσα στον άνθρακα και το οξυγόνο στο φυσικό σώμα μεταμορφώνεται κατά παρόμοιο τρόπο. Ο Αστρικός άνθρωπος γίνεται Πνευματικός άνθρωπος και δεν είναι πλέον το προϊόν μιας ανεξέλεγκτης συναισθηματικής καύσης. Στο φυσικό επίπεδο αυτό αντανακλάται σε μια μειωμένη ανάγκη για οξυγόνο κατά την αναπνευστική διαδικασία του φυσικού οργανισμού και στη μεταμόρφωση του περιεχομένου του άνθρακα. Αυτό θα συζητηθεί στο 3ο Μέρος.

Συνέχεια στο 3ο Μέρος

------------------------------------

1.Ταξινόμηση των «Αρχών», Άπαντα τομ. 7ος, Ε.Π. Μπλαβάτσκι.

2. Ερευνητές από την Πενσυλβάνια Βοηθούν Μηχανικούς Νανοκλίμακας να Επιλέξουν Αυτό-Συναρμολογούμενες Πρωτεΐνες, Τα Νέα της Πενσυλβάνια. http://www.upenn.edu/pennnews/news/penn-researchers-help-nanoscale-engineers-choose-self-assembling-proteins

3. Ο Άνθρακας προσχωρεί στην Λέσχη των Μαγνητών http://www.physorg.com/news98111007.htm

Top of page ^